Publicitat
Publicitat

El Tribunal Suprem de l'Índia torna a prohibir l'homosexualitat

La màxima instància judicial ha revocat una decisió de l'any 2009 que legalitzava les relacions homosexuals

El Tribunal Suprem de l'Índia ha tornat a prohibir les relacions homosexuals i ha encès les protestes arreu del país. El màxim organisme judicial ha revocat la decisió del Tribunal Superior de Nova Delhi que l'any 2009 havia legalitzat l'homosexualitat en considerar que la llei que penalitzava amb deu anys de presó les relacions homosexuals violava diversos articles de la Constitució. L'article 377 del Codi Penal prohibeix el "sexe contrari a l'ordre natural". 

Centenars de manifestants a Nova Delhi i Bombai han protestat amb pancartes amb lemes com: "Estic orgullós de ser gai" o "estic orgullós de ser un criminal". La policia havia advertit que detendria els que es manifestessin contra la decisió del Suprem, però finalment la protesta s'ha desenvolupat pacíficament. "No és una decisió retrograda", ha defensat un advocat de la comunitat musulmana a la sortida del tribunal. "Totes les comunitats religioses del país havíem impugnat la decisió del Tribunal Suprem de Nova Delhi", ha afegit. 

"El Tribunal Suprem rectificarà; no crec que en un país democràtic i plural com l'Índia un tribunal pugui legitimar això i seguir amb la seva dignitat intacta", ha sentenciat l'activista gai i advocat Aditya Bandhopadhay. "La gent ha experimentat la llibertat i aquesta llibertat no tornarà a ser engabiada", ha afegit Bandhopadhay.

El cinesta Ritesh Sharma, de 28 anys, autor d'una pel·lícula sobre l'homosexualitat a l'Índia, ha animat les autoritats a optar pel sentit comú. Els homosexuals "no violaran ningú, només volen els seus drets, només volen viure amb dignitat", ha sentenciat Sharma.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF