Internacional 27/08/2013

L'operació militar aliada contra Al-Assad podria començar en qüestió de dies

Diverses fonts asseguren que les potències occidentals podrien desplegar una operació d'atacs selectius contra les forces de Baixar al-Assad en breu

Reuters
1 min
Imatge del comboi de Nacions Unides que investiga l'atac amb armes químiques als afores de Damasc

AmmanL'operació militar aliada contra el règim sirià comença a prendre forma. Fonts militars, que cita la cadena nord-americana CNBC, han assegurat que els bombardejos aliats contra el règim sirià podrien començar ja dijous. Serien selectius i durarien tres dies. L'objectiu seria, segons un funcionari de la Casa Blanca, enviar un missatge clar al president Baixar al-Assad i represaliar-lo per haver utilitzar armament químic contra la població siriana.

També l'oposició siriana hauria sigut informada per representants de les potències occidentals que "en qüestió de dies" es preveu desplegar aquesta operació militar contra les forces del règim. "En els pròxims dies hi podria haver una acció militar per aturar l'ús d'armes químiques a Síria, mentre es preparen les converses de pau a Ginebra", ha assegurat a l'agència Reuters una font que participa en la trobada entre els enviats internacionals i els representants de la Coalició Nacional Siriana que es va fer ahir a Istanbul.

stats