Internacional 07/08/2013

Washington respon a l'alerta d'Al-Qaida al Iemen i mata 7 sospitosos en un atac amb 'drones'

L'ofensiva arriba un dia després d'ordenar als seus ciutadans que abandonessin el país. Es tracta del cinquè atac en menys d'una setmana

Agències
2 min
Set presumptes terroristes moren al Iemen en un atac amb drones / EFE

BarcelonaUn atac amb 'drones' dels Estats Units ha deixat almenys set morts al Iemen aquest dimecres, un dia després que la Casa Blanca ordenés als ciutadans nord-americans que abandonessin aquest país.

Aquest ha estat el cinquè atac amb avions no tripulats nord-americans en menys d'una setmana al país, els quals Washington justifica per l'elevat risc d'un possible atac terrorista.

Almenys 20 sospitosos de formar part d'Al-Qaida han mort des del passat 28 de juliol.

El Iemen, un dels estats àrabs més pobres, és una zona en els Estats Units centren especial atenció pel que fa a la contenció de possibles terroristes a través d'atacs amb 'drones', encara que no els fa públics.

La seguretat al Iemen és una de les grans preocupacions per als Estats Units per la presència d'AQPA, una de les branques més actives d'Al-Qaida. El país comparteix frontera amb l'Aràbia Saudita, un aliat de Washington i el principal exportador de petroli del món.

El govern nord-americà ajuda el Iemen a través de suport econòmic i militar.

Ambaixades tancades

Els Estats Units van decidir tancar diverses ambaixades i consolats al Pròxim Orient i l'Àfrica per l'amenaça d'atacs d'Al-Qaida. El Regne Unit també es va sumar a l'avís de Washington i va retirar de manera temporal el seu personal a l'ambaixada del Iemen.

Washington intercepta correus d'Al-Qaida

La intercepció de diversos missatges on el líder d'Al-Qaida, Aymán al-Zawahiri, ordenava un atac aquest diumenge, va ser el que va propiciar la decisió de tancar les ambaixades. Al-Zawahiri, que lidera l'organització des de la mort de Bin Laden, va enviar una sèrie de correus electrònics a Nassar al-Wuhayshi, líder de l'AQPA, segons alts càrrecs de Washington.

stats