Internacional 14/06/2013

Disturbis a Sao Paulo per l'augment del preu dels transports

La protesta registra més d'un centenar de detencions i diversos ferits en enfrontaments entre els manifestants i la policia

Europa Press
1 min

BarcelonaDiverses persones han resultat ferides i més d'un centenar han estat detingudes en una manifestació a la ciutat brasilera de Sao Paulo per protestar per la pujada del preu del transport públic. Per quart dia consecutiu, milers de persones –5.000, segons les forces de seguretat, 20.000, segons els convocants– han recorregut durant una hora les principals avingudes de la ciutat per protestar per l'augment de la tarifa del transport públic.

Davant la creixent intensitat de les protestes, les autoritats municipals havien ordenat el desplegament d'efectius antiavalots, amb cavalleria inclosa. Els disturbis han començat quan els manifestants han intentat arribar fins al parc Ibirapuerta i han canviat el recorregut inicialment previst per a la marxa. Els efectius antiavalots han intentat tallar el pas als manifestants llançant gasos lacrimògens i bales de goma. En resposta, els manifestants han cremat mobiliari públic i aixecat barricades.

La premsa brasilera ha descrit els fets com una "batalla campal" que ha deixat diversos ferits. Hi ha hagut més d'un centenar de detinguts, dels quals 137 segueixen sota custòdia. L'alcalde de Sao Paulo, Fernando Haddad, del Partit dels Treballadors (PT), que governa també a nivell federal, ha insistit que no farà marxa enrere en la seva decisió d'apujar el preu del transport públic.

A Porto Alegre, milers de persones han marxat també aquest dijous contra la pujada del preu del transport públic. La marxa s'ha saldat amb 18 detinguts a causa dels disturbis. De la mateixa manera, a Rio de Janeiro hi ha hagut una marxa multitudinària que també ha causat disturbis, encara que de menor intensitat, raó per la qual no hi ha hagut detinguts.

stats