Internacional 11/08/2013

Samsung apel·larà contra la prohibició d'importar alguns dels seus productes als Estats Units

La Comissió de Comerç Internacional nord-americana ha vetat la companyia sud-coreana perquè viola patents d'Apple

Efe
2 min
Un imperi construït  a força d'imitar Apple

SeülEl gegant sud-coreà Samsung Electronics ha anunciat avui que apel·larà contra la decisió de la Comissió de Comerç Internacional dels Estats Units (ITC) de prohibir la importació de diversos dels seus productes per violar patents de la nord-americana Apple.

"Prendrem totes les mesures que siguin necessàries, incloent-hi accions legals, perquè les nostres peticions quedin reflectides en la decisió", ha detallat en un comunicat Samsung, el fabricant més important del món de 'smartphones'.

Divendres, l'ITC va considerar que Samsung violava les patents d'Apple als Estats Units en els mecanismes de desplaçament de pantalla i els sistemes d'entrada d'auriculars, i va acordar prohibir els productes que vulneren aquesta llicència, com són l''smartphone' Galaxy S 4G, la tauleta Galaxy Tab i dispositius del 2010 i el 2011.

Així i tot, la decisió de l'agència governamental ofereix una possibilitat de veto per part del president nord-americà, Barack Obama, en els pròxims 60 dies, període en què Samsung podrà continuar amb la venda dels seus productes. La decisió és el resultat de la demanda interposada per la companyia californiana contra Samsung el 2011, en el marc d'una llarga batalla comercial sobre patents que lliuren en una desena de països.

Al començament de la setmana, i respecte a una altra demanda paral·lela, el govern del president Barack Obama va anunciar el seu veto a la prohibició de la venda i importació d'alguns models d'iPhone i iPad als Estats Units, imposada al juny per la mateixa ITC després de considerar que aquests productes d'Apple violen una patent de Samsung.

La decisió de la ITC vetada per la Casa Blanca havia estat una important victòria per a Samsung, que va presentar una demanda contra Apple el juny del 2011 per violació de les seves patents.

stats