Internacional 21/06/2013

Samaràs atura per ara la crisi de govern a Grècia

Ara
1 min

Barcelona.Els socis de la coalició tripartida van tornar a sortir ahir sense un acord per superar la crisi política desencadenada pel tancament de la radiotelevisió pública ERT. Els dos partits més petits de la coalició han amenaçat de trencar el govern si la força majoritària, Nova Democràcia, no fa marxa enrere i retorna el senyal a les emissores públiques, tal com ha establert el Consell d'Estat, el tribunal suprem administratiu grec. La reunió del primer ministre conservador, Andonis Samaràs, i els representants del Pasok i Esquerra Democràtica es va acabar després de 45 minuts, i els socis menors van convocar d'urgència els seus grups parlamentaris.

En un discurs -que paradoxalment va ser retransmès per internet per la cadena clausurada amb un decret fulminant la setmana passada- Samaràs es va comprometre a continuar les reformes i va assegurar que "ningú no vol eleccions" i que el govern "esgotarà la legislatura".

Mentrestant, els treballadors de l'ERT continuen ocupant per vuitè dia consecutiu les instal·lacions i emeten a través d'internet i del satèl·lit que els ha cedit l'associació europea de televisions públiques.

La UE crida a la "responsabilitat"

Davant la possibilitat d'una crisi de govern a Grècia, a quarts d'onze de la nit, el comissari europeu d'Economia, Olli Rehn, va fer una crida a la responsabilitat dels partits grecs i va destacar que el país s'ha beneficiat d'un any d'estabilitat política. "Pel bé de Grècia i d'Europa", va demanar Rehn. De la seva banda, el president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, va negar que hi hagi un nou forat financer a Grècia i va avalar les reformes d'Atenes.

stats