Publicitat
Publicitat

Rússia diu que els Estats Units suspenen la col·laboració amb l'agència russa d'energia

Moscou qualifica de "ridícul" el rebuig de Washington de cooperar amb Rússia

L'agència d'energia atòmica russa Rosatom ha informat aquest dijous que els Estats Units han suspès la cooperació amb Moscou en alguns projectes comuns per l'ús pacífic de l'energia atòmica en resposta a l'annexió de Crimea.

"La part nord-americana ha comunicat el cessament de diversos projectes de col·laboració en matèria de l'ús pacífic de l'energia atòmica", informa el comunicat de Rosatom, recollit per agències.

La nota afegeix que "en particular, es cancel·len una sèrie de trobades tècniques sobre temes científics", mesura adoptada pels Estats Units "amb l'argument de les activitats de Rússia a Ucraïna".

"Considerem aquest pas com a erroni i contraproduent per a les relacions que s'han format (entre les nostres institucions) en els últims anys", assenyala el comunicat, que afegeix que "no és oportú polititzar l'assumpte".

La missiva adverteix que "qualsevol intent d'imposar restriccions unilaterals [...] afectarà en primer lloc els autors de la iniciativa".


Washington ja havia trencat la cooperació en altres àmbits

Moscou ha lamentat, la disposició dels Estats Units de perjudicar fins i tot els seus propis interessos en trencar la cooperació amb Moscou en diferents àmbits en resposta a l'annexió de Crimea per Rússia.

"En un intent de mostrar el seu rebuig a l'expressió lliure del poble de Crimea i a les decisions que hem pres al respecte, (el govern nord-americà) trenca contactes fins i tot allà on el diàleg respon als seus propis interessos", ha dit el viceministre d'Exteriors, Serguei Riabkov.

Ha afegit que el rebuig a la cooperació per part de Washington arriba a extrems "ridículs", com en el cas de la recent cancel·lació de reunions entre els serveis meteorològics de tots dos països.

També ha citat com a exemple la decisió de l'agència espacial nord-americana NASA de suspendre la col·laboració amb els seus col·legues russos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF