Internacional 07/08/2013

Almenys 12 morts, 63 ferits i 15 desapareguts en l'explosió de gas en un edifici cèntric a la ciutat argentina de Rosario

Els bombers continuen amb les tasques de recerca dels veïns desapareguts

Efe
2 min

Buenos AiresAlmenys 12 persones han mort, 63 han resultat ferides i 15 més continuen desaparegudes per l'explosió aquest dimarts en un edifici de 10 plantes al centre de la ciutat de Rosario (Argentina), a uns 300 quilòmetres al nord-oest de Buenos Aires. La deflagració l'hauria provocat una fuita de gas.

Els ferits estan ingressats en quatre hospitals de Rosario. La majoria tenen fractures múltiples, politraumatismes i contusions, segons ha indicat el ministre de Salut de la província de Santa Fe, Miguel Ángel Cappiello.

En declaracions als mitjans, l'alcaldessa de Rosario, Mónica Féin, s'ha referit a una "fuita impressionant" de gas com a causa de l'explosió, que s'ha produït al voltant de les 09.40 hora local –a les 14.40, hora catalana–. Tanmateix, ha matisat que "serà la justícia qui determinarà els motius" de l'explosió.

En aquest sentit, Curto ha afirmat que la principal línia d'investigació "recau sobre l'operari del gas que treballava al complex d'edificis en el moment previ a la tragèdia", que ja ha estat detingut per la policia.

La forta detonació ha obligat a desallotjar de manera preventiva 11 escoles properes a l'àrea del sinistre davant una possible nova explosió, que va ser descartada poc després per tècnics de l'ens nacional regulador del gas (ENARGAS) i de l'empresa distribuïdora Litoral Gas, de capitals belgues i argentins.

La fiscalia argentina ha ordenat revisar el sistema informàtic de l'empresa distribuïdora per comprovar si algun veí va fer alguna trucada denunciant una fuita de gas abans de l'explosió.

El portaveu de Litoral Gas, José María González, ha apuntat la possibilitat que el gas s'hagués concentrat en un ambient tancat i, per aquest motiu, els veïns no l'haguessin percebut. "Si un equip perd gas dins un ambient tancat, és molt difícil notar-ho des de fora fins que la concentració és alta i perillosa", ha indicat González.

stats