INCENDI
Internacional 08/08/2013

Restablerta la circulació aèria a l'aeroport de Nairobi després del greu incendi

Aquesta matinada s'ha reobert el trànsit de vols internacionals. Les autoritats continuen investigant les possibles causes del foc que va fer tancar el JKIA durant unes hores

Efe
2 min
Restablerta la circulació aèria a l'aeroport de Nairobi després del greu incendi / EFE

NairobiL'aeroport internacional Jomo Kenyatta de Nairobi (JKIA), el més important de l'Àfrica Oriental, torna a funcionar a ple rendiment.

Aquesta matinada s'han autoritzat novament la sortida i l'entrada de vols internacionals després que es cancel·lessin ahir per causa d'un greu incendi.

Ahir a la tarda ja es va permetre l'enlairament dels vols nacionals i de càrrega.

Les flames van començar al voltant de les cinc de la matinada, hora local, –4.00 hora catalana– a la zona de control d'immigració. El foc va ser controlat hores després i no hi va haver víctimes.

Uns 16.000 passatgers van veure's afectats per les cancel·lacions que va provocar el desastre. Manoah Esipisu, portaveu del president de Kènia, Uhuru Kenyatta, va explicar que "les causes del foc estan sent investigades".

Coincidència amb l'atac terrorista

L'incendi a l'aeroport de Nairobi va coincidir ahir amb el 15è aniversari de l'atemptat que va cometre Al-Qaida contra l'ambaixada dels Estats Units a la capital de Kènia, un atac en què van morir 213 persones i més de 4.000 van resultar ferides.

Els agents de la policia antiterrorista i experts en desactivació d'explosius estan col·laborant en la investigació de l'incendi, així com el personal de la companyia elèctrica Kenya Power, entre altres grups.

Avaluació dels danys

El president de Kènia, Uhuru Kenyatta, va visitar ahir l'aeroport. Kenyatta va declarar que "estava commocionat pel trastorn i el mal causats pel foc", i va lamentar els contratemps que van afectar milers de passatgers.

El cap d'estat del país va rebre una trucada del president dels Estats Units, Barack Obama, per oferir-li suport per a l'incendi, va informar ahir l'ambaixada dels Estats Units a Nairobi.

Els exportadors de productes frescos, com flors, fruites i hortalisses, així com les aerolínies i els operadors turístics avaluen els perjudicis provocats pel sinistre.

L'incendi ha coincidit amb la temporada alta per al turisme de Kènia, un dels motors econòmics del país i que atreu molts turistes que només poden arribar-hi a través de l'aeroport JKIA.

stats