Publicitat
Publicitat

Rebaixen d'onze a un any la pena de presó per a les 14 simpatitzants de Mursi, l'expresident d'Egipte

Entre les acusades de causar disturbis a la ciutat d'Alexandria hi havia set menors d'edat més, que ja van ser absoltes

Un tribunal egipci ha rebaixat d'onze a un any de presó, amb suspensió de la pena, la condemna de les catorze dones simpatitzants del deposat president, l'islamista Mohammed Mursi, acusades de causar disturbis a Alexandria, segons han informat a Efe fonts judicials.

A més, les set menors d'edat que van ser detingudes a la vegada i traslladades a un centre de menors van ser absoltes pel mateix Tribunal d'Apel·lació de la ciutat d'Alexandria.

Segons la mateixa font, la llei egípcia estableix que la suspensió de la pena evita l'empresonament de les joves, encara que si cometen alguna infracció durant aquest any les penes seran acumulades.

Les dones, que pertanyen al moviment Set del Matí, van ser declarades culpables de càrrecs com causar danys i disturbis, i manifestar-se violentament a favor de Mursi, que va ser deposat per un cop d'estat militar el passat 3 de juliol.

El grup va sorgir després de l'enderrocament del president islamista i "comparteix els mateixos valors" de la coalició partidària de Mursi, formada pels Germans Musulmans i altres grups afins, segons va afirmar a Efe el portaveu d'aquesta confraria, Mustafa al-Khatib.

D'altra banda, el Tribunal Penal del nord del Caire, que examinava el cas contra el dirigent dels Germans Musulmans Mohammad al Beltagui i el destacat predicador Safuat Hegazi, per retenció i tortura de dos agents, ha anunciat que s'inhibeix del cas.

Els processats estan acusats de retenir i torturar un oficial de la policia i el seu ajudant, al campament celebrat pels Germans Musulmans per donar suport a Mursi a la plaça cairota de Rabea al-Adauia, que va ser desmantellat el passat 14 d'agost.

La defensa dels acusats ha comunicat durant la sessió d'avui, que s'ha celebrat en una acadèmia de la policia, que s'inhibeix del cas perquè els successos atribuïts als acusats es van registrar fora de la seva zona de jurisdicció.

Així mateix, els advocats van demanar que es traslladi el judici a un altre tribunal per garantir la seva neutralitat.

D'altra banda, la Cort d'Apel·lació del barri cairota de Qasr al Nil ha absolt avui 155 membres dels Germans Musulmans acusats de cometre actes de violència i de danyar propietats a principis del passat octubre a la cèntrica plaça Tahrir i els seus voltants.

La Fiscalia acusava els islamistes de danyar propietats públiques i privades, agredir agents de seguretat, posseir armes blanques i obstaculitzar el trànsit.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF