Publicitat
Publicitat

Raúl Castro repta un periodista: "Dóna'm els noms dels presos polítics i quedaran lliures aquesta nit"

El president cubà demana "acceptar i respectar les diferències" entre el seu país i els EUA i no fer-ne "el centre de la relació"

El debat sobre el respecte dels drets humans a Cuba ha centrat gran part de la trobada que aquest dilluns han protagonitzat a l' Havana el president nord-americà, Barack Obama, i el cubà, Raúl Castro. Així s'ha reflectit en l a compareixença posterior dels dos mandataris, en què han deixat clar que tenen punts de vista diferents sobre què significa respectar els drets humans. 

En aquest sentit, Castro ha estat contundent quan un periodista nord-americà li ha preguntat pels presos polítics a Cuba. " Dóna'm ara mateix la llista de presos polítics per deixar-los anar. Digues els seus noms. Si hi ha presos polítics, quedaran lliures abans d'aquesta nit", ha reptat el president cubà al seu interlocutor.

Posteriorment, Castro ha insistit que " no és correcte preguntar per presos polítics", i ha afegit que el que cal entre els EUA i Cuba és "acceptar i respectar les diferències i no fer-ne el centre de la relació".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF