Publicitat
Publicitat

Correa, investit 'honoris causa' a la UB, ataca l'austeritat que impera a la UE

El president de l'Equador alerta que les retallades són "caduques" i sentencia que "vèncer la pobresa és l'imperatiu legal de la humanitat" en un discurs a Barcelona

El paraninf de la Universitat de Barcelona s'ha vestit de gala aquesta diada de Sant Jordi per acollir la investidura del president de l'Equador, Rafael Correa, com a doctor 'honoris causa' que ha rebut la distinció amb un discurs en què ha reivindicat la seva gestió i ha avalat amb xifres com el seu país, des que ell governa, ha escalat posicions en els índexs de desenvolupament.

El president equatorià ha alertat contra les receptes de l'austeritat que imperen a Europa, que, segons ell, són les que es van aplicar al seu país amb conseqüències nefastes. "Es repeteixen les mateixes receptes caduques d'austeritat contra l'ésser humà i favor del capital", ha assegurat Correa.

"Amb preocupació i pena veiem que amb la crisi a Europa s'estan cometent els mateixos errors que a l'Equador, fent-nos creure que el problema és tècnic quan en realitat la solució de la crisi és una qüestió política, sobre qui mana en una societat, si les elits o les grans majories, si el capital o els éssers humans, si el mercat o la societat", ha dit el president.

Correa respon als crítics

I contra els que el critiquen per les seves formes autoritàries, Correa els ha etzibat: "Són els que no veuen bé que no sotmetem el govern als seus capricis i interessos". "Molts diuen que no explotem el petroli de l'Amazònia. I jo els dic que això té un cost molt elevat, que és el de veure nens sense escola o pobles sense aigua", ha afirmat el president en un altre moment del discurs.

Els catedràtics, Joan Tugores i Joaquim Prats, que han apadrinat Rafael Correa com a doctor 'honoris causa' han posat com a exemple que la inversió en educació és fonamental per al desenvolupament i que la trilogia de democràcia, creixement i estat del benestar és possible, tot i que estigui en qüestió a Europa.

Rafael Correa ha arrencat el seu discurs recordant quatre catalans universals per a ell: Antoni Gaudí, Montserrat Caballé, Joan Manuel Serrat i Pau Casals i ha aixecat somriures quan ha descrit les excel·lències del seu país a qui s'ha referit com a l'"equacentre" del món.