Internacional 08/02/2013

Radhia Nasraoui: "Temem que l'assassinat de Bel Aïd sigui només el principi"

C.m.
2 min
Radhia Nasraoui és advocada, membre del Front Popular i activista pels drets humans.

Radhia Nasraoui és una de les activistes més conegudes de la lluita contra la dictadura de Ben Ali. Advocada i defensora dels drets humans, ha patit pallisses i amenaces. Juntament amb el seu marit, Hasma Hamami, és una destacada dirigent del Front Popular.

Quina és la seva resposta a l'assassinat de Chourki Belaïd?

És un fet molt greu. Un assassinat polític i un punt d'inflexió, perquè des del 1952 no havíem vist una cosa així a Tunísia. Tots temem que sigui només el principi: comencen a aparèixer llistes negres. El seu crim era haver defensat els pobres i la democràcia. I durant mesos es van fer crides des de les mesquites a matar-lo. I ningú va fer res. Ni la policia ni la justícia. Estem immersos en un clima de violència. Violència perpetrada amb total impunitat.

Quin balanç fa del govern d'Ennahda?

No pot ser positiu. És cert que Ben Ali va deixar el país en una situació catastròfica: he vist una misèria a les regions que no m'hauria pogut imaginar mai. Però la gent necessitava veure que començàvem a trobar solucions. Encara que tot no es pogués resoldre d'un dia per l'altre. Però no s'ha fet res: no s'ha donat cap esperança. Tothom està descontent: obrers, metges, policies, advocats, i això s'expressa en protestes. Els tunisians no estem disposats a deixar-nos robar la revolució ni els drets democràtics. Avui mateix la policia ha reprimit les protestes amb gasos lacrimògens.

Pot ser la fi del govern d'Ennadha?

No ho sé, però en qualsevol cas hi ha una crisi política molt profunda. Ennahda no pot sortir d'aquesta situació, cal fer un executiu de crisi. No podem descartar que les forces de l'antic règim vulguin aprofitar-se d'aquesta marc de desgovern i de caos, però la nostra feina és barrar-los el pas.

stats