Internacional 27/06/2013

Quarta vaga general a Portugal en dos anys

El govern de Pedro Passos Coelho no aporta dades sobre el seguiment, mentre que els sindicats valoren la jornada com a "forta"

Efe
1 min

LisboaNi govern ni sindicats ni empreses han precisat el seguiment de la quarta vaga general a Portugal des que va arribar el conservador Pedro Passos Coelho al poder.

El govern no ha ofert dades, però ha remarcat que el país no s'ha aturat. En canvi, els sindicats han ofert només dades del sector públic, en què, segons ells, el seguiment ha sigut d'un 80%.

El secretari general del sindicat CGTP, Arménio Carlos, i el líder de la UGT, Carlos Silva, han reunit milers de persones en els seus mítings, que s'han celebrat en dos punts diferents a Lisboa.

Els dos líders sindicals han valorat la jornada com una “forta” mostra de descontentament popular contra les mesures d’austeritat del govern. Els sindicats volen que el govern no segueixi endavant amb el programa acordat amb la UE i l'FMl per aplicar, els dos propers anys, noves retallades per reduir les despeses, els serveis i els treballadors.

stats