Autoritzen l''Open Arms' a portar ajuda humanitària però no a salvar vides

El vaixell, que porta 100 dies bloquejat a Barcelona, ha rebut autorització per anar a Grècia

L''Open Arms', el vaixell de rescat de l’ONG badalonina dedicada al salvament de persones al Mediterrani que aquest dimecres complia 100 dies de bloqueig al port de Barcelona, ha rebut autorització per navegar cap a les illes de Samos i Lesbos, a Grècia, per transportar-hi material humanitari. "Després de 100 dies de bloqueig al port, podrà sortir", ha celebrat amb un tuit l'ONG fundada per Oscar Camps.

Això sí, l'organització advertia que aquest permís no significa que puguin dur a terme la seva principal missió: salvar persones de morir ofegades al mar. Tal com concreten en el missatge, l''Open Arms' no ha rebut autorització per protagonitzar missions de cerca i rescat. 

El 8 de gener, el govern espanyol els va denegar l’autorització per sortir a salvar vides al Mediterrani central amb l’argument que Itàlia i Malta no els deixarien desembarcar els nàufrags que rescatessin i que el vaixell no reuneix les condicions de seguretat per portar els nàufrags fins a Espanya.

L’‘Open Arms’: 100 dies bloquejat a Barcelona pel govern espanyol

Aquesta decisió va indignar enèrgicament l'organització, que porta mesos intentant rebre permís per fer tasques de salvament a les aigües del Mediterrani, on molts migrants i refugiats continuen jugant-se la vida cada setmana per arribar a Europa. 

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF