En breu
Internacional 15/01/2013

Obama prepara mesures "sensates" per al control d'armes

1 min
Obama prepara mesures "sensates" per al control d'armes

Biden anunciarà avui les propostes

El president dels Estats Units, Barack Obama, va anunciar ahir que aquesta setmana proposarà mesures "sensates" per augmentar el control de les armes de foc que inclouran lleis que haurà d'aprovar un Congrés dividit entre demòcrates i republicans.

Obama va revisar ahir les recomanacions que el seu vicepresident, Joe Biden, farà públiques avui, després d'haver recollit opinions durant gairebé un mes per reformar les lleis sobre el control armanentístic. El president va encarregar a Biden el lideratge d'una comissió per fer recomanacions en aquest àmbit després de la matança de l'escola de Newtown, en què fa un mes van morir 26 persones.

Obama necessita el Congrés

"Alguns dels passos que volem fer requeriran legislació, mentre que d'altres els puc aconseguir a través d'un decret presidencial", va explicar el president ahir en l'última conferència del seu primer mandat, sis dies abans de prendre possessió del seu càrrec renovat.

Obama, sense donar gaires detalls més, va dir que podia esquivar el vistiplau del Congrés per "augmentar l'eficàcia de la manera com es recopilen les dades, com per exemple de les armes que cauen en mans de criminals". Però el president necessitarà que el Congrés aprovi la majoria de les mesures que va citar ahir, com "revisions d'antecedents més estrictes" o una prohibició "significativa" de les armes d'assalt.

stats