Internacional 27/06/2013

Obama destaca Mandela com a “heroi per al món" amb un llegat que durarà segles

El president nord-americà arriba demà a Sud-àfrica, encara que no visitarà l'expresident

Efe
1 min
Obama destaca Mandela com "heroi" mundial durant la seva visita a Dakar

Dakar @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } El president dels Estats Units, Barack Obama, ha dit que Nelson Mandela és un “heroi per al món" en un discurs a Dakar, la capital del Senegal, a l'inici de la gira per l'Àfrica subsahariana que el portarà a Sud-àfrica i Tanzània.

“Mandela és un dels meus herois personals, un heroi per al món. El seu llegat durarà segles”, ha afirmat Obama en una roda de premsa conjunta amb el president de Senegal, Macky Sall.

“He vist Mandela sortir de la presó", ha dit Obama, que va participar com a activista en la lluita contra la segregació racial del sistema de l'apartheid.

“Mandela va perdonar els que el van empresonar i això m'ha donat el sentiment del que és possible aconseguir al món”, ha afegit el president nord-americà.

Està previst que el president dels Estats Units arribi a Sud-àfrica divendres a la tarda i s'hi quedi fins diumenge.

Tot i això, Obama no visitarà Mandela, ingressat des del passat 8 de juny a l'hospital de Pretòria, segons ha avançat la ministra sud-africana d'Exteriors, Maite Nkoana-Mashabane.

“Al meu país, a la meva edat i a la vostra, quan la gent està malalta la deixem tranquil·la perquè es recuperi”, ha dit la ministra als periodistes, acabant amb les especulacions sobre una possible visita d'Obama a l'hospital.

Segons la ministra, “al president Obama li hauria encantat veure Madiba”, nom amb el qual es coneix Mandela al seu país.

stats