Publicitat
Publicitat

Moscou anuncia noves maniobres a la frontera amb Ucraïna

Les tropes de l'exèrcit ucraïnès s'han retirat del lloc de seguretat que havien recuperat al nord de la ciutat de Sloviansk

El ministeri de Defensa de Rússia ha anunciat aquest dijous el començament de maniobres militars prop de la frontera amb Ucraïna en resposta a l'escalada de tensions en aquesta part ucraïnesa, segons informa l'agència de notícies Interfax.

El ministre de Defensa rus, Serguei Xoigú, ha assegurat que si la "maquinària militar" de Kíev i l'OTAN no es deté "hi haurà més morts i ferits", en al·lusió al desplegament d'efectius ucraïnesos i a les maniobres aliades a l'est d'Europa.

"Els exercicis planificats per les forces de l'OTAN a Polònia i els països del Bàltic no contribueixen a la normalització de la situació a l'entorn d'Ucraïna", ha lamentat Xoigú.

El ministre ha al·legat que Moscou s'ha vist "obligat a reaccionar" davant dels últims esdeveniments i, per tant, ha emprès noves maniobres en zones russes pròximes a la frontera amb Ucraïna.

Entrada i sortida a Sloviansk

Mentrestant, les tropes de l'exèrcit ucraïnès s'han retirat del lloc de seguretat que havien recuperat al nord de la ciutat de Sloviansk i els separatistes pro-russos se n'han tornat a apoderar, segons un periodista de l'agència Reuters.

Els militars lleials a Kíev havien aconseguit fer seu aquest lloc de control pròxim a Jrestishche sense trets, ja que els separatistes aparentment havien abandonat les seves posicions.

Tot i això, després han retrocedit, cosa que ha permès als separatistes reprendre el control i instal·lar sacs de sorra per intentar fer trinxera.

El govern ucraïnès ha rellançat aquesta setmana l'"operació antiterrorista" en aquesta part del país per contenir l'auge dels grups pro-russos.

El ministeri de l'Interior ha confirmat aquest dijous els primers enfrontaments en la part nord de la ciutat de Sloviansk, on han mort "fins a cinc terroristes" i s'han destruït tres llocs de control aixecats de manera il·legal.