Publicitat
Publicitat

L'oposició denuncia la mort d'almenys una persona durant el plebiscit

El Ministeri de l'Interior veneçolà està investigant l'assassinat d'una dona a l'oest de Caracas durant la consulta 

Almenys una persona hauria mort i tres més haurien resultat ferides de gravetat aquest diumenge la capital de Veneçuela després que un grup d'homes armats disparessin durant la celebració de la consulta organitzada per l'oposició en contra el procés constituent activat pel Govern veneçolà, segons ha informat el cap de campanya del referèndum.

El succés ha estat confirmat per l'Observatori Veneçolà de la Conflictivitat Social (OVCS), que ha assenyalat que "col·lectius paramilitars" han disparat contra els ciutadans que s'han refugiat a l'Esglèsia del Carme, a l'Avinguda Sucre de la capital on hi ha un dels punts habilitats per la consulta.

"Estem demanant al Ministeri Públic investigació el més aviat possible per incident aCatia", ha dit l'opositor Carlos Ocariz. També s'ha pronunciat sobre els fets el líder de l'oposició, Henrique Capriles, que ha acusat Nicolás Maduro d' "assassinar" veneçolans.

La consulta, que no està reconeguda pel Govern ni pel Poder Electoral i és un acte de desobediència civil de l'oposició i s'havia desenvolupat fins el tiroteig amb normalitat i gran participació. Els organitzadors ja havien expressat temors davant de possibles actes de violència dels anomenats "col·lectius", grups chavistes, de vegades armats, que ja van assaltar l'Assemblea Nacional (AN, Parlament), de majoria opositora, el passat 5 de juliol ferint a diversos diputats.

El referèndum pregunta aquest 16 de juliol als ciutadans si rebutgen l'Assemblea Nacional Constituent impulsada per Maduro, que ha de triar-se el 30 de juliol i que és vista per l'oposició com un intent del Govern chavista per "consolidar una dictadura" a Veneçuela.