Internacional 28/08/2013

Més de quaranta morts en una cadena d'atemptats a Bagdad

42 persones han perdut la vida i més de 150 han resultat ferides en un dia especialment sagnant, amb múltiples detonacions de cotxes bomba i altres artefactes explosius

Efe
1 min

BagdadAlmenys 42 persones han mort aquest dimecres i més de 150 han resultat ferides en una cadena d'atemptats en diferents parts de Bagdad i els seus voltants, a l'Iraq. En l'atemptat més greu, un grup d'homes armats han irromput en una casa a la zona d'Al Latifiya, a 15 quilòmetres al sud de la capital iraquiana, i han assassinat una família de set membres.

L'explosió d'un cotxe bomba a prop d'un cinema a la zona de Jadida, al sud de la ciutat, ha causat cinc morts i 15 ferits més. Un nou cotxe bomba ha explotat a Saideiya, amb dos morts i 14 ferits, mentre que a Al-Hamza una altra detonació ha provocat dos morts i onze ferits més. Al nord-est de la capital dos vehicles han esclatat i han deixat quatre morts i 15 ferits. Quatre persones més han mort i 20 han resultat ferides per un atemptat semblant al barri d'Al Duleai, al nord-oest de la ciutat. Al sud, a Yisr Diala, quatre persones han mort i 21 han resultat ferides per l'explosió de dos cotxes bomba. Un altre vehicle explosiu ha provocat tres morts i deu ferits a Al Kazemiya.

A 20 quilòmetres al sud de Bagdad, a Mahmudiya, un atemptat suïcida ha causat tres morts i deu ferits. Un succés similar s'ha registrat a Ciutat Sadr, amb tres morts i 17 ferits com a resultat. A la zona d'Al Madaen, a 30 quilòmetres al sud de Bagdad, quatre soldats han mort i tres més han resultat ferits per l'esclat d'un artefacte al pas d'una patrulla de l'exèrcit iraquià. A la zona de Yamila, un civil ha mort i dotze han resultat ferits per un cotxe bomba; a Al Tarmia, dos artefactes explosius més han causat cinc ferits.

stats