Més de 3.000 multes en tres dies per saltar-se el toc de queda per covid a França

Des de dissabte no es pot sortir al carrer després de les nou del vespre en vuit ciutats franceses

França es pren molt seriosament les restriccions imposades per la pandèmia de covid-19. Fins ahir dilluns a la nit, les forces de l'ordre havien imposat ja 3.019 multes per incompliment del toc de queda nocturn que va entrar en vigor divendres a la mitjanit en nou àrees urbanes de França.

Ho va explicar el ministre de l'Interior, Gérald Darmanin en una entrevista a la cadena de televisió TF1 recollida per Efe. Segons el ministre, des de la imposició del toc de queda s'han destinat uns 12.000 agents de policia a tasques de vigilància de la seva aplicació, i en total s'han fet ja 19.300 controls.

Des de dissabte està prohibit sortir als carrers d'aquestes ciutats entre les nou del vespre i les 6 del matí, amb les úniques excepcions dels desplaçaments laborals, sanitaris o si és per tenir cura d'una persona dependent. La norma afecta la regió de París i vuit àrees urbanes més, de forma que inclou en total uns 20 milions de francesos dels 67 milions d'habitants que té França.

Després de superar els 30.000 casos de covid diaris la setmana passada, el govern francès va decidir instaurar a les zones més afectades aquest toc de queda, que durarà entre quatre i sis setmanes. Dilluns els contagis diaris diagnosticats ja havien baixat a 13.243, però s'hi sumaven 146 morts, que eleven la xifra total de víctimes mortals a França a 33.623.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF