Més de 1.100 detinguts en les protestes climàtiques al Regne Unit, entre ells un home de 91 anys

Extinction Rebellion porta 5 dies d'acampada a Londres i ha intentat blocar l'aeroport i la BBC

Més de 1.100 persones han sigut detingudes al Regne Unit en els últims dies, entre les quals un home de 91 anys i un exatleta paralímpic, per participar en les manifestacions contra l'emergència climàtica convocada arreu del món per Extinction Rebellion.

Les detencions han deixat imatges com la d'un home de 91 anys, John Lyme, que camina amb un bastó i és conduït, al seu pas lent, cap a una furgoneta policial, al ser detingut per manifestació il·legal, mentre se senten els crits de fons de "T'estimem!" que altres activistes li dediquen. De fet, no és la primera vegada que Lyme és detingut per participar en actes de l'organització climàtica Extinction Rebellion, ja que el 21 de setembre també va prendre part en una altra i va ser detingut.

Aquest dijous, a més, els activistes climàtics van portar la seva protesta a l'aeroport de Londres, on alguns van pujar a dalt d'un avió per impedir que es mogués. Entre els activistes hi havia un exatleta paralímpic que és mig cec, James Brown, que també va ser detingut, a més de diversos activistes més, entre els quals hi havia també un home de 84 anys, Phil Kingston, que és també un veterà de l'activisme i ha sigut detingut diverses vegades.

Desenes d'activistes porten des de dilluns acampats al centre de Londres, en un pols per reclamar al govern britànic que actuï de manera més contundent per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle. Entre els actes de mobilització convocats aquests dies, amb tàctiques de desobediència civil que intenten bloquejar l'activitat normal del país, destaquen l'intent d'ahir dijous d'aturar diversos vols a l'aeroport de la ciutat de Londres o la manifestació d'aquest divendres al matí a la seu de l'emissora BBC, a qui reclamen que "digui la veritat" sobre l'emergència climàtica.

Algunes cares conegudes s'han unit a la protesta climàtica convocada per Extinction Rebellion arreu del món, però que té especial força al Regne Unit, on va sorgir el moviment. L'actor Benedict Cumberbatch, per exemple, es va unir a l'acampada durant unes hores dimecres a la nit al centre de Londres.

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF