Publicitat
Publicitat

Merkel visita Atenes enmig de grans mesures de seguretat

La cancellera alemanya sanciona la rehabilitació econòmica de Grècia i dóna suport a Samaràs a les portes de les eleccions europees

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha arribat a Atenes aquest divendres, en una visita simbòlica que pretén marcar la rehabilitació econòmica de Grècia, quatre anys després del primer rescat del país. L'arribada de Merkel coincideix amb el retorn, dijous, d'Atenes als mercats financers internacionals, en la setmana en què el país ha viscut la primera aturada general del 2014. 

Les mesures de seguretat són extremes: s'han desplegat 7.000 policies i s'han prohibit les manifestacions al centre d'Atenes. Dijous va esclatar un cotxe bomba a la ciutat que no va causar víctimes però va disparar totes les alarmes. Merkel té previst passar menys de set hores al país i s'ha de reunir amb el primer ministre, Andonis Samaràs, i empresaris grecs, a més d'oferir un roda de premsa i un sopar.

"Crec que Grècia té més oportunitats que les dificultats al davant", ha dit Merkel als empresaris. També ha anunciat la creació d'un fons per finançar petites empreses.

Els partits de l'oposició i els sindicats han anunciat protestes per recordar el cost de les mesures d'austeritat, quan el país supera el 26% d'atur i el seu deute s'eleva als 320.000 milions d'euros. " Merkel visita Atenes per lloar tasca destructiva del govern i assegurar-se que l'austeritat continua", ha dit Syriza, principal partit de l'oposició.


Temps intencionats

Una font de la UE ha reconegut a Reuters que l'oferta de 3.000 milions d'euros de bons de deute a 5 anys que Grècia va emetre dijous estava prevista per al segon semestre de l'any i que s'ha avançat per a la vigília de la visita de Merkel a Samaràs, quan el seu partit, la conservadora Nova Democràcia, va lleugerament per darrere de Syriza a les enquestes.


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF