Publicitat
Publicitat

Merkel segella el pacte de govern amb els socis bavaresos i socialdemòcrates

La cancellera estrenarà dimarts el seu tercer mandat amb la vista posada a la reunió del Consell Europeu de dijous, que tractarà la unió bancària

La Unió Demòcrata Cristiana (CDU), el partit de la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha segellat aquest dilluns el pacte de govern amb els socis bavaresos de la Unió Social Cristiana (CSU) i el Partit Socialdemòcrata (SPD). Merkel ha rebut ja l'encàrrec formal del president Joachim Gauck per formar govern i serà investida demà al Bundestag.

Després de tres mesos de govern en funcions, la cancellera ha estampat la seva signatura en un pacte que inclou notables concessions a l'SPD, com la implantació d'un salari mínim interprofessional i la possibilitat que els fills d'immigrants nascuts a Alemanya després del 1990 obtinguin la doble nacionalitat.

Els líders de les tres formacions ja havien signat el document a finals de novembre, però faltava la ratificació dels partits respectius. "Ha estat una negociació llarga, però ens ha anat bé", ha comentat Merkel durant l'acte, que arriba un dia després de fer-se públic el repartiment de carteres: cinc ministeris i la cancelleria per a la CDU, cinc per a l'SPD i tres per a la CSU. Wolfgang Schäuble, representant de l'austeritat i l'estabilitat pressupostària, seguirà sent el titular de Finances del govern.

Cimera europea

Merkel estrenarà el seu tercer mandat viatjant dimecres a París per mostrar la sintonia de l'eix francoalemany abans de la reunió del Consell Europeu, centrada en la unió bancària i el mecanisme de resolució bancària. Les dues qüestions havien quedat aparcades a l'espera de la formació del nou govern alemany.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF