Publicitat
Publicitat

Manuel Valls: "Pocs països permeten a un ciutadà nascut a l'estranger ser primer ministre"

L'Assemblea Nacional francesa atorga la confiança al nou cap de govern nomenat per Hollande

El primer ministre francès, Manuel Valls, nascut a Barcelona, ha presentat aquest dimarts el seu programa de Govern a l'Assemblea Nacional per a un país del qual s'ha declarat "orgullós" perquè és "un dels pocs que permeten a un ciutadà nascut a l'estranger arribar a les més altes funcions de l'Estat".

Visiblement emocionat, al final del seu discurs davant els diputats, el nou cap del Govern ha lloat els "punts forts" de França, que, ha dit, han de ser subratllats per "recuperar la confiança dels ciutadans". "França conserva avui la mateixa grandesa que tenia en la meva mirada de nen", ha assegurat.

Suport de l'Assemblea

L'Assemblea Nacional ha donat suport al nou primer ministre per 306 vots a favor i 239 en contra després d'un discurs de Valls, en què ha fet diversos anuncis en el camp econòmic i institucional, que ha estat seguit per un acalorat discurs amb l'oposició.

Valls ha assegurat que les prioritats del seu nou govern són el creixement econòmic, la creació d'ocupació i la millora del poder adquisitiu. "Vull en primer lloc respondre a les demandes dels francesos i aplicar el full de ruta del president de la República: creixement, ocupació i poder adquisitiu són les nostres prioritats. No cal perdre temps, cal actuar ràpid", ha dit Valls.

Reduir les regions

El primer ministre francès ha proposat reduir a la meitat el nombre de regions del país i acabar amb els consells departamentals, en el marc d'una reforma estructural de la política local.

Alhora, el cap de l'Executiu ha assegurat que les regions han de tenir "totes les funcions, totes les competències per ajudar al creixement econòmic i animar les iniciatives locals".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF