Internacional 18/07/2013

Detecten una fuga de vapor en un dels reactors de Fukushima

La companyia que porta la central nega que s'hagin registrat canvis significatius en els nivells de radiació

Efe
1 min
El dirigent de TEPCO, l'operadora de la central de Fukushima, ensenya com han detectat el vapor al reactor 3. YOSHIKAZU TSUNO / AFP.

TòquioL'operadora de la central de Fukushima, Tokyo Electric Power (TEPCO), ha detectat un "núvol de vapor" que procedeix del cinquè pis de l'edifici, on es troba el reactor 3, greument danyat per l'explosió d'hidrogen provocada pel tsunami del 2011. Tot i això, han matisat que no s'han registrat canvis significatius en els nivells de radiació.

Els tècnics de l'elèctrica han confirmat que tant el procés d'injecció d'aigua per refrigerar el reactor com la piscina de combustible de la unitat es mantenen estables.

Tepco creu que el vapor pot haver-se produït per la pluja abundant que ha caigut la nit de dimecres sobre la piscina addicional instal·lada prop d'on s'ha detectat el vapor.

No obstant això, els tècnics no es poden apropar al lloc dels fets per verificar l'estat de la unitat pels alts nivells de radiació que hi ha. Normalment treballen amb maquinària de control remot.

La prioritat per a aquest any és la retirada del combustible utilitzat a la piscina del reactor de la quarta planta. El principal problema, però, és la quantitat creixent d'aigua contaminada que s'emmagatzema al soterrani i es filtra a les aigües subterrànies.

stats