Internacional 24/08/2013

L'incendi de Yosemite obliga a ampliar l'estat d'emergència a San Francisco

El foc s'estén ja sobre unes 52.000 hectàrees i només està controlat en un 5%

Efe
1 min
Incendi al Parc Nacional de Yosemite, a California

WashingtonL'avanç del gran incendi desencadenat a l'interior de Califòrnia (EUA), que afecta el famós Parc Nacional de Yosemite, ha obligat el governador, Jerry Brown, a decretar aquest dissabte l'estat d'emergència a la ciutat de Sant Francisco, segons han informat diversos mitjans locals.

L'incendi, que va començar fa sis dies a la serralada de Sierra Nevada, ha obligat les autoritats a tancar dues centrals hidroelèctriques que subministren energia a la ciutat, a uns 250 quilòmetres a l'oest. Es tem que l'incendi afecti també el subministrament d'aigua, tal com va explicar a la nit el governador després d'anunciar que s'ampliava a la ciutat de San Francisco l'estat d'emergència ja declarat al comtat de Toulumne, a l'interior.

El foc s'estén ja sobre unes 52.000 hectàrees, enfront de les 20.000 que cremava el dijous. El portaveu del servei forestal, Bjorn Fredrickson, ha assegurat que el més preocupant és que l'incendi continua desplaçant-se cap a l'est i que només està contingut en un 5%. Les flames han cremat prop de 4.500 hectàrees pertanyents a Yosemite.

Segons InciWeb, una pàgina web federal que recull la informació del servei forestal dels EUA i l'oficina d'administració de terres, al voltant de 4.500 edificis estan en perill. "És una bogeria, i ho ha estat durant cinc dies", va dir Kirsten Lennon a la cadena CNN, una de les veïnes afectades que ha hagut d'abandonar casa seva per precaució.

En les tasques d'extinció de l'incendi, que va començar dissabte passat, ja participen més de 1.800 bombers, mentre que l'origen del foc està encara sota investigació.

stats