Cop a Egipte
Internacional 19/08/2013

L'advocat de Mubàrak assegura que sortirà en llibertat "d'aquí 48 hores"

Ha estat absolt en un judici per corrupció. Encara està pendent que es repeteixi el judici per complicitat en l'assassinat de manifestants en la revolució del 2011

Reuters
1 min

El CaireHosni Mubàrak, el rais que va ser derrocat el febrer del 2011 per la revolució de Tahrir, després de 30 anys al poder, podria sortir en llibertat d'aquí 48 hores, segons el seu advocat, Fareed el-Dib. El fiscal l'ha absolt d'un cas de corrupció i ara només està pendent d'un altre judici per malversació.

"Només ens queda un simple procediment administratiu, que no hauria de trigar més de 48 hores. Hauria de ser alliberat a finals de setmana", assegura l'advocat.

Mubàrak, de 85 anys, encara ha de tornar a ser jutjat dels càrrecs de complicitat en l'assassinat de manifestants durant la revolució del 2011. Sense confirmar que Mubàrak serà alliberat, fonts judicials han assegurat que encara s'ha d'estar dues setmanes a la presó fins que el tribunal prengui una decisió sobre aquest procés: el dictador va ser condemnat a cadena perpètua per no haver aturat la massacre de manifestants. Però la seva defensa i la fiscalia van apel·lar contra la sentència, de manera que Mubàrak no ha d'esperar a la presó la repetició del judici.

El rais no s'ha presentat a les vistes previstes per dissabte ni a la d'aquest dilluns, al·legant motius de seguretat.

stats