Internacional 31/08/2013

L'OTAN descarta participar en un possible atac militar contra Síria

El secretari general de l'organisme, Anders Fogh Rasmussen, considera que "no hi ha alternativa a una solució política negociada"

Acn
1 min
El secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen / ACN

Brussel·lesEl secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, ha descartat que l'Aliança Atlàntica participi en un possible atac militar contra Síria, que de moment només compta amb el suport dels Estats Units i França. "No veig cap paper de l'OTAN en una resposta internacional al règim", ha afirmat Rasmussen en una entrevista al diari danès 'Politiken'. No obstant això, el secretari general de l'OTAN considera que és una qüestió dels estats membres decidir la seva participació en un eventual atac militar, ja que "no hi ha alternativa a una solució política negociada". Segons Rasmussen, la comunitat internacional ha de respondre a l'ús d'armes químiques del règim d'Al-Assad contra la població.

"Si no es fa s'està enviant un senyal molt negatiu", ha reconegut el secretari general de l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord, cosa que donaria una sensació d'impunitat als països amb armes de destrucció massiva. De fet, Rasmussen no té cap dubte que el responsable de l'atac amb armes químiques és el règim d'Al-Assad. "No tinc cap dubte que el règim ha comès l'atac químic. No hi ha gaires indicis que l'oposició sigui capaç de portar a terme aquest tipus d'atacs", ha reblat el secretari general, que ho considera un "acte horrible i terrible". "L'atac químic és una clara violació de les normes internacionals, una violació que no pot ser ignorada", ha insistit Rasmussen.

stats