Internacional 06/08/2013

L'Índia culpa el Pakistan de la mort de cinc soldats al Caixmir

Les forces de seguretat pakistaneses neguen tenir res a veure amb l'incident, que podria afectar les negociacions de pau entre ambdós països

Efe
1 min
Una vista aèria mostra la vall de Bhadarwah coberta de neu, a uns 205 km de Jammu, la capital d'hivern de Caixmir, Índia/ EFE/ EPA/ Jaipal Singh

Nova DelhiL'Índia ha acusat aquest dimarts el Pakistan de matar a cinc dels seus soldats a la regió del Caixmir. D'acord amb la premsa índia, tropes pakistaneses van entrar en territori de l'Índia aquesta matinada, poc després de la mitjanit, i van atacar un grup de soldats indis que patrullaven per la zona de control que separa els dos països.

Fonts de les forces de seguretat pakistaneses han negat l'atac en un incident que pot posar en perill les negociacions de pau entre els dos països. L'exèrcit pakistanès, de fet, ha acusat, al seu torn, l'Índia d'haver matat un soldat seu i haver-ne ferit greument un altre fa deu dies.

L'atac podria afectar greument els plans per al diàleg de pau entre els dos veïns, que tenen previst, a finals d'aquest mes, reprendre les converses per la gestió de l'aigua dels rius que comparteixen. El primer ministre indi, Manmohan Singh, i el recentment elegit mandatari pakistanès Nawaf Sharif tenen previst trobar-se al setembre en el marc de l'Assemblea General de l'ONU, a Nova York.

L'intercanvi de trets a la frontera és habitual al Caixmir, regió que el Pakistan i l'Índia es reparteixen i disputen des de la partició del subcontinent i la seva independència de l'Imperi Britànic, el 1947.

stats