Internacional 07/08/2013

Controlat el greu incendi que ha obligat a tancar l'aeroport de Nairobi

El foc, que ha començat al voltant de les 4.00, hora catalana, s'hauria originat a la zona d'arribades internacionals i del control d'immigració. El govern de Kènia encara no ha comunicat si hi ha víctimes mortals

Efe
2 min
Incendi a l'aeroport de Nairobi, Kenya /AFP

NairobiEl greu incendi que ha provocat el tancament de l'aeroport internacional Jomo Keynatta de Nairobi, a Kènia, ha quedat controlat tot i que continua actiu, segons informa el ministeri de l'Interior de Kènia.

"El foc a la terminal d'arribades internacionals ha estat controlat", ha dit el ministeri al seu compte oficial de Twitter.

Les flames han començat al voltant de les cinc de la matinada, hora local –4.00 hora catalana– a la zona del control d'immigració. Les autoritats, però, encara no han comunicat si hi ha víctimes mortals.

El responsable de seguretat de l'autoritat aeroportuària de Kènia, Eric Kiraithe, ha explicat que només s'estan permetent els aterratges d'emergència.

"Encara estem lluitant per contenir el foc. Les investigacions començaran després de l'extinció", ha dit el secretari d'estat dels transports, Michael Kamau.

Kamau no ha donat cap previsió sobre quan podria reobrir-se l'aeroport i ha assegurat que cap avió havia aterrat ni sortit des que havia començat el foc.

Centenars de passatgers han hagut de quedar-se fora de l'aeroport, que ha estat acordonat perquè ningú hi pogués entrar.

"Estava esperant el meu vol al voltant de les cinc de la matinada, quan he sentit dues explosions, com si es tractés d'un cilindre de gas o un problema elèctric", ha dit un testimoni que ha preferit guardar l'anonimat.

"Tots els nostres passatgers d'arribades i sortides estan bé", ha dit en un comunicat l'aerolínia Kenya Airways.

L'aeroport Jomo Kenyatta de Nairobi és el de més trànsit aeri a l'Àfrica Oriental.

Segons el diari 'Daily Nation', la terminal d'arribades del principal aeroport de la capital de Kènia ha quedat destruïda.

L'incendi ha tingut lloc després de la cancel·lació, dilluns, d'alguns vols per un problema al subministrament de combustible als avions.

stats