Publicitat
Publicitat

Pròxim Orient

Israel mobilitza reservistes i reforça l'escut antimíssils davant l'imminent atac a Síria

El govern de Netanyahu diu que no hi ha motius per canviar les rutines habituals. Tel Aviv distribueix màscares antigàs entre la població

Israel ha ordenat una mobilització a petita escala dels reservistes i ha reforçat les defenses antimíssils com a precaució contra un possible atac contra Síria.

Però un alt càrrec del gabinet de seguretat del primer ministre Benjamin Netanyahu ha dit que considera poc probable una represàlia siriana sobre el seu territori. "Després d'una avaluació de seguretat creiem que no hi ha motius per a un canvi de les rutines normals", ha dit el govern en un comunicat. "Ens estem preparant per a qualsevol escenari".

La premsa israeliana informa que la mobilització de reservistes se centra principalment en la defensa civil i els sistemes antimíssils.  

Davant d'un atac potencialment imminent dels Estats Units i altres potències occidentals pel suposat ús d'armes químiques, Damasc ha insinuat que podria respondre contra Israel. També hi podria haver una reacció de Hezbol·lah, la milícia xiïta libanesa.

Netanyahu va dir dimarts que Israel intentarà mantenir-se al marge de la crisi siriana, però que respondrà amb força a qualsevol atac.

Israel va posar a disposició dels seus ciutadans màscares antigàs per fer front a atacs químics o biològics durant la primera guerra de l'Iraq, el 1991. Segons les xifres oficials, només el 60% de la població va anar a recollir el seu equip, però en els últims dies les demandes s'han quadruplicat.


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF