Internacional 08/03/2013

Ioannis Kassianos: "Tothom espera beneficiar-se'n d'alguna manera"

C.m.
1 min
Kassianos, exprofessor universitari d'economia, governa Ítaca des de fa tres anys.

L'economista Ioannis Kassianos és l'alcalde d'Ítaca des del 2011.

Què n'opina de la venda de les illes a l'emir?

Estem molt contents, perquè suposa una inversió molt important en un moment molt difícil. Més enllà dels diners que rebran els propietaris, que són ciutadans d'Ítaca, som davant d'una inversió total d'uns 200 milions per a les nostres illes. Pagaran impostos i també han anunciat que ens faran un regal: una canalització d'aigua potable. Els qatarians em van demanar què necessitava per a les illes si aconseguia tancar l'operació ràpid i els vaig proposar això.

¿Les illes tenen algun tipus de protecció?

Més que de protecció, jo parlaria d'algunes restriccions. Allà no hi pot construir el que vulgui, però com que vol fer-hi un palau d'ús privat, no hi haurà cap problema.

Però la llei prohibeix construir a la costa edificis de més de 250 metres quadrats.

L'emir diu que el seu lavabo fa més de 250 metres quadrats! Aconseguirà el permís. Nosaltres l'hi donarem, des de l'administració local: no hi haurà cap problema.

Espera altres inversors?

Si algú fa el primer pas i hi posa uns quants milions d'euros... estic convençut que després n'hi haurà més.

Com ha reaccionat la població?

Més del 90% hi està d'acord, perquè estem patint una crisi molt severa i no hi ha diners enlloc. Tothom està esperant beneficiar-se'n d'alguna manera, amb una feina o com sigui. Alguns estan preocupats pel medi ambient, però ningú vol destruir-lo.

El govern Samaràs l'ha ajudat?

Sí, però jo, com els catalans, també vull la independència. Volem que els qatarians negociïn amb nosaltres, no amb Atenes.

stats