Indonèsia troba una de les dues caixes negres de l'avió sinistrat

Les autoritats esperen publicar un informe preliminar sobre l'accident d'aquí un mes

Les autoritats d'Indonèsia han confirmat aquest dijous que han localitzat un dels dos dispositius que conformen la caixa negra de l'avió de la companyia Lion Air que es va estavellar dilluns al mar de Java amb 189 passatgers i tripulants, sense que hi hagués supervivents. 

El dispositiu trobat conté el registre de les dades del vol, i era al mar a uns 30 metres de profunditat. Ara faltaria localitzar l'altre dispositiu, que conté les gravacions de les converses a la cabina.

Experts del Comitè Nacional de Seguretat en el Transport indonesi analitzaran la caixa negra i almenys tardaran mig any a arribar a una conclusió sobre les raons que van fer caure l'avió. Amb tot, el director del comitè, Soerjanto Tjahjono, ha informat que tenen previst publicar un informe preliminar d'aquí un mes.

Fins ara s'han traslladat al tanatori 56 bosses amb restes humanes, que es creu que pertanyen a una desena de persones que viatjaven en l'avió sinistrat. L'operació de recerca de les víctimes de l'accident està sent molt difícil a causa de la poca visibilitat a l'aigua, el sòl fangós del fons marí i els forts corrents.

L'avió de Lion Air, amb 181 passatgers i 8 tripulants, va desaparèixer dels radars 13 minuts després d'enlairar-se de l'aeroport de Jakarta dilluns. Es dirigia a la ciutat de  Pangkal Pinang, a l'illa de Bangka. Lion Air, fundada l'any 1999, és la companyia aèria de baix cost més important d'Indonèsia. Ha tingut mitja dotzena d'accidents menors, i un de mortal: 25 persones van morir a la ciutat de Solo l'any 2004.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF