Internacional 31/08/2013

Tres anys de presó per al menor d'una banda que va violar i matar una noia a Nova Delhi

Un grup d'activistes s'ha concentrat davant el tribunal per protestar contra la pena imposada a un dels responsables de l'agressió mortal a una estudiant el mes de desembre passat en un autobús

Efe
1 min

Nova DelhiUn tribunal de menors de Nova Delhi ha condemnat a tres anys de reclusió en un centre correccional el jove acusat de violar i matar una noia el desembre passat a la capital índia. L'agressió mortal a aquesta estudiant perpetrada per sis homes mentre viatjaven en un autobús va provocar una gran commoció a l'Índia i una onada de protestes que aquest dissabte s'han tornat a viure a les portes del tribunal.

La família de la víctima havia demanat que el jove fos jutjat com a major d'edat perquè ara ja té 18 anys, però la justícia índia s'hi va negar. La condemna ha provocat protestes davant els jutjats per part de familiars, amics i activistes contra els delictes sexuals.

Els cas d'aquesta estudiant va despertar una consciència social sobre la violència sexual a l'Índia, i en els últims vuit mesos han augmentat considerablement el nombre de denúncies i la pressió pública contra la impunitat i la laxitud policial amb què fins ara s'havien encarat aquests delictes.

stats