Internacional 20/08/2013

La fiscalia egípcia ordena la presó provisional per a Mohamed Badie

Mahmud Ezat serà el nou guia espiritual provisional dels Germans Musulmans

Efe
2 min

El CaireLa fiscalia egípcia ha ordenat, aquest dimarts, 15 dies de presó provisional per a Mohamed Badie, fins avui líder dels Germans Musulmans, per suposadament haver incitat a la violència i a la mort dels manifestants.

Badie ha estat detingut la matinada de dimarts juntament amb Talat Yusef, un altre membre de la formació, al districte de Ciutat Nasser del Caire, on els islamistes van estar acampats fins a l'operació policial de dimecres passat.

Badie va ser acusat el 10 de juliol, juntament amb altres líders islamistes, d'haver incitat els islamistes a la violència i haurà de comparèixer davant el tribunal el 25 d'agost acusat d'estar implicat en l'assassinat de vuit manifestants davant la seu dels Germans Musulmans.

La seva detenció arriba l'endemà de la mort d'almenys 25 policies egipcis a la província del Sinaí a mans de radicals extremistes.

Ezat, nou líder dels Germans Musulmans

Els Germans Musulmans ja han nomenat Mahmud Ezat com a nou guia espiritual provisional.

Ezat era fins ara el viceguia espiritual dels Germans Musulmans, el càrrec que segons les normes internes de la formació ha de substituir el màxim dirigent en circumstàncies especials.

Els Germans Musulmans denuncien que durant els darrers tres dies han estat detinguts fins a 400 dirigents.

De la línia dura

Ezat és metge i forma part de la línia dura islamista dels Germnans Musulmans. Encara que fins ara no era una cara gaire coneguda, Ezat era un dels viceguies espirituals del grup i se'l coneixia per ser un dels que prenien les decisions més importants durant el mandat de Mohamed Badie.

Ezat va afiliar-se als Germans Musulmans el 1962 i ha estat tres cops a la presó. El darrer cop, va ser el 2008 per haver-se manifestat a la Universitat del Caire contra els atacs israelians a la franja de Gaza.

Segons va assegurar el dissident i exdirigent dels Germans Musulmans, Zaruat al Jarabaui, Ezat va ser el qui va planejar les darreres acampades dels seguidors del derrocat president Mohamed Mursi al Caire, que van ser dissoltes el dimecres passat de manera sagnant per la policia i l'exèrcit.

stats