Internacional 20/08/2013

Un nova fuita a Fukushima complica encara més la delicada situació de la central

Un tanc perd un total de 300 tones d'aigua contaminada. Es tem que puguin arribar al mar

Efe
1 min

TòquioL'operadora de la central nuclear de Fukushima ha dit aquest dimarts que un tanc ha perdut 300 tones d'aigua molt radioactiva, la qual cosa suposa un problema addicional per contenir el gran volum de líquid contaminat que s'acumula diàriament a la planta.

A última hora d'ahir, els operaris de la planta van trobar unes basses d'aigua contaminada juntament amb els tancs que es fan servir per emmagatzemar el líquid utilitzat com a refrigerant per als reactors de la planta.

Tot i que en un principi es va pensar que la fuga era de només uns 120 litres, els representants de Tokyo Electric Power (Tepco), propietària de la planta, han explicat aquest dimarts que la filtració és molt més gran i equival a unes tres tones, una quantitat que podria augmentar durant les pròximes hores, ja que la fuga encara no s'ha segellat.

L'empresa ha calculat el volum d'aigua filtrada després de detectar que el nivell de la mateixa dins d'un dels tancs havia baixat aquest matí tres metres respecte al vespre anterior.

De totes maneres, encara no ha aconseguit establir si la filtració es produeix en el mateix tanc o en conduccions emparellades al mateix.

L'elèctrica també ha admès que a l'aigua vessada s'hi han detectat materials com l'estronci-90, que emeten radiació beta amb una lectura extremament alta de 80 milions de becquerels per litre.

stats