Publicitat
Publicitat

En breu

Fidel Castro reapareix davant l'Assemblea Nacional Cubana

Expectació afegida

Els actes públics de Fidel Castro són comptats d'ençà que es va retirar del poder el 2006, i la seva presència ahir a l'Assemblea Nacional que havia de ratificar el seu germà Raúl per a cinc anys més va afegir expectació a un acte que el mateix Raúl s'havia encarregat d'animar. El president cubà va declarar divendres irònicament que pensava "renunciar". "Estic a punt de complir 82 anys. Ja tinc dret a retirar-me, no creuen?", va fer broma Castro amb la premsa. Però ahir, el Parlament el va ratificar per a cinc anys més a la presidència del Consell d'Estat. Abans l'Assemblea havia dedicat una llarga ovació als germans Castro quan van arribar junts a la trobada que se celebrava al Palau de Convencions de l'Havana.

La confirmació de Raúl per a aquest segon mandat fa preveure també la continuïtat del seu pla de reformes econòmiques amb què ha intentat "actualitzar" el règim els últims anys: simplificant els tràmits per viatjar a l'estranger, ampliant l'activitat privada "per compte propi" i el cooperativsime, o reduint funcionaris.

El nou home fort del Parlament

Esteban Lazo, un dels líders històrics del Partit Comunista cubà, i el polític de raça negra que més amunt ha arribat dins les estructures del partit, és des d'ahir el nou president de l'Assemblea. Lazo, a punt de fer 69 anys, es converteix en el sisè president en la història d'aquest Parlament, que feia gairebé dues dècades que no renovava el lideratge.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF