Internacional 18/06/2013

Els Estats Units i els talibans començaran converses de pau a Qatar

L'administració Nord-Americana demana que els insurgents rebutgin a Al-Qaida i que reconeguin els drets de les dones al país, segons The Guardian.

Efe / Ara
1 min

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El govern afganès, els Estats Units i els talibans començaran converses de pau per estabilitzar el país després d'una llarga guerra de 12 anys.

Les converses tindran lloc a Doha, la capital de Qatar, on els talibans han obert una oficina amb l'objectiu d'establir el diàleg, segons ha confirmat el portaveu dels talibans, Zabihullah Mujahid, en declaracions a The Guardian.

Segons el diari britànic, l'administració Nord-americana posa com a condicions que els talibans rebutgin a Al-Qaida, als atacs terroristes i que reconeguin els drets de les dones amb el país.

Un alt funcionari de la diplomàcia dels Estats Units ha anunciat a The Guardian que el fet és “un primer pas però serà un llarg camí (…) Sempre hem dit que aquest conflicte no es guanyaria al camp de batalla i per això donem suport a la creació d'aquesta oficina a Doha”.

Retirada nord-americana

L'anunci de les converses de pau entre talibans i el govern afganès arriba el mateix dia en el qual el president d'Afganistan, Hamid Karzai, ha informat de l'inici de traspàs definitiu de la seguretat a les forces nacionals afganeses.

El traspàs s'ha produït, però, enmig d'una nova demostració de força talibana amb un atac a la capital del país, Kabul, i que ha costat la vida de tres civils.

stats