Publicitat
Publicitat

França reconeix el dret de desconnexió laboral a partir de les 18.00 hores

Els treballadors francesos poden ignorar els e-mails, els missatges i les trucades dels seus caps després de la jornada laboral

A França els treballadors poden ignorar de forma legal els correus electrònics, els missatges i les trucades dels seus caps després de la jornada laboral i a partir de les 18.00 hores. L'objectiu és protegir els professionals de les intromissions digitals relacionades amb la feina en la seva vida privada.

Aquest és el resultat d'un nou acord legal, després de sis mesos de negociació, que canvia els drets laborals dels francesos. L'acord ha estat signat per les federacions d'empresaris i sindicats dels sectors digitals i tecnologia.

A partir d'ara, els empresaris ja no podran posar-se en contacte amb el personal durant les 133 hores de la setmana destinades al descans.

La llei determina que és il·legal que els treballadors dels sectors digitals i consultoria, incloent-hi les oficines franceses de Google, Facebook, Deloitte i PwC, responguin als correus electrònics, missatges i trucades de feina a partir de les 18.00 hores.

A més, es pot exigir als treballadors que apaguin els telèfons de feina i les empreses han d'assegurar el seu compliment i que el personal no visqui sota la pressió de mirar correus electrònics o documents relacionats amb la feina.

El president de la Confederació General de Gestors, Michel de la Força, ha afirmat que "podem admetre treball extra en circumstàncies excepcionals, però sempre cal tornar al que és normal, que és desconnectar i deixar de ser a la feina de forma permanent".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF