Publicitat
Publicitat

Donald Trump (i una Melania sense vel) arriben a l'Aràbia Saudita

És la primera parada de la gira internacional del president dels EUA

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha aterrat aquest dissabte a la capital de l'Aràbia Saudita, Riad, per  començar la seva primera gira internacional, que el portarà a Israel, Palestina, el Vaticà, Brussel·les (Bèlgica) i Sicília (Itàlia). Trump ha estat rebut pel rei Salman bin Abdulaziz a peu de pista, a l'aeroport Rei Khaled de Riad, a les 09.50 h (07.50 GMT). El rei saudita ha organitzat una petita recepció a l'aeroport a Trump, que viatja acompanyat de la primera dama, Melania Trump, que ha optat per no dur vel.

El cap d'estat nord-americà, que arriba a l'Aràbia en la seva primera gira internacional, es tornarà a reunir amb el rei i altres responsables polítics del país, amb qui està previst que tanqui importants acords econòmics. Coincidint amb el seu primer dia de visita, s'ha organitzat a Riad un fòrum empresarial nord-americà i saudita per reforçar les inversions i el comerç bilateral. Demà, el cap de la Casa Blanca participarà en una trobada amb els països del Consell de Cooperació del Golf (CCG) –Aràbia Saudita, Kuwait, Emirats Àrabs Units, Bahrain, Qatar i Oman,– i també en una cimera amb líders i representants de mig centenar de països àrabs i islàmics.

Fòrum per la lluita contra el terrorisme

Paral·lelament a aquestes trobades, se celebrarà un fòrum per la lluita contra el terrorisme i l'extremisme patrocinat per la coalició militar islàmica antiterrorista, creada el 2015 a iniciativa de l'Aràbia Saudita, i que les autoritats de Riad volen impulsar coincidint amb la visita del mandatari nord-americà.

Després d'abandonar la península aràbiga, el mandatari viatjarà a Israel, Palestina i el Vaticà i, posteriorment, a Brussel·les i Sicília, on prendrà part en les cimeres de l'OTAN i el G-7, respectivament.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 19/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF