Internacional 14/08/2013

Dimiteix el vicepresident d'Egipte, Mohamed ElBaradei

El premi Nobel de la pau deixa el govern interí després de la dura repressió de les forces de seguretat

Efe
1 min

El CaireEl vicepresident egipci de Relacions Exteriors, Mohamed ElBaradei, ha renunciat al seu càrrec després dels disturbis de les darreres hores al país. ElBaradei ha presentat una carta dirigida al president interí d'Egipte, Adly Mansour.

"Presento la meva dimissió del càrrec de vicepresident i demano a Déu que preservi el nostre estimat Egipte de tot el mal, i que compleixi les esperances i aspiracions del poble", ha explicat ElBaradei.

El premi Nobel de la pau ha afegit que "els beneficiaris del que ha succeït són aquells que clamen per la violència, el terrorisme i els grups extremistes".

"Tal com sabeu, vaig veure que hi havia vies pacífiques per acabar els enfrontaments entre la societat i que van ser proposades i acceptades perquè ens portessin cap al consens nacional", ha escrit ElBaradei.

El fins ara vicepresident de Relacions Exteriors ha assegurat que "era difícil per mi continuar suportant tanta responsabilitat per decisions amb les quals no estic d'acord i per les conseqüències que poden comportar. No puc suportar la responsabilitat de fer vessar sang".

stats