Publicitat
Publicitat

Dimiteix la ministra de Defensa de Macron per frau amb fons públics

La retirada de Goulard fa pressió sobre François Bayrou, líder de la formació centrista

Primera crisi de govern d'Emmanuel Macron. La ministra francesa de Defensa, Sylvie Goulard, ha dimitit aquest dimarts en conèixer que està sent investigada en un cas obert contra el seu partit de centre moderat MoDem per haver utilitzat els seus assistents com a eurodiputada per a missions internes en la formació, és a dir, de forma fraudulenta. 

Amb l'anunci de Goulard, ja són almenys dos els ministres que no continuaran al gabinet, després que dilluns se sabés que el ministre de Cohesió Territorial, Richard Ferrand, investigat en aquest cas per suposat nepotisme, també l'abandonarà. No obstant, Ferrand passarà a dirigir el grup parlamentari de la República en Marxa a l'Assemblea Nacional.

En un comunicat, la ministra dimissionària ha assegurat que ha actuat sempre "de bona fe", siguin quines siguin les conclusions a què arribi la investigació preliminar oberta contra el seu partit, dins una operació més ampla que també afecta altres formacions de l'Eurocambra.

La ministra dels Exèrcits (la nova designació del seu departament sota la presidència Macron) justifica el seu pas enrere per garantir "l'honor" dels militars i mantenir-los al marge de "polèmiques amb què no tenen res a veure".

La Fiscalia de París va obrir una investigació preliminar el 9 de juny al partit centrista MoDem, aliat de Macron, per sospites d'abús de confiança i ocultació a l'hora de ser vervir assistents parlamentaris europeus per treballar al partit i no al Parlament de Brussel·les.

El MoDem està liderat per l'actual ministre de Justícia, François Bayrou, per la qual cosa els partits de l'oposició, com Els Republicans, de centredreta, n'han demanat la dimissió perquè no es destorbi la investigació.

El cas va esclatar com a conseqüència de la denúncia d'un antic col·laborador del partit, que va assenyalar haver estat pagat amb fons públics de l'Eurocambra.

Per aquest mateix tipus de sospita, està sota investigació l' ultradretà Front Nacional (FN), de l' eurodiputada i antiga candidata presidencial Marine Le Pen, que per primer cop serà diputada a l'Assemblea Nacional després d'haver guanyat l'escó en les eleccions legislatives del diumenge 18 de juny.