Publicitat
Publicitat

REGNE UNIT

Cau el sostre d'un teatre a Londres a mitja funció

L'accident de l'Apollo, al West End, deixa desenes de ferits, almenys set dels quals greus

L'ensorrament de part del sostre d'un teatre londinenc en plena actuació va causar ahir una vuitantena de ferits, almenys set dels quals greus, segons les autoritats. Els equips de rescat van iniciar una macrooperació gràcies a la qual van rescatar en menys d'una hora totes les persones que havien quedat atrapades al recinte de l'Apollo, situat a l'avinguda Shaftesbury, al West End de la capital britànica. En el moment de tancar aquest edició, es desconeixia si algun dels 700 espectadors va resultar mort.

L'accident va tenir lloc poc després de les vuit del vespre, durant la interpretació de The curious inicident of the dog in the night-time [El curiós incident del gos a la mitjanit], versió teatral de l'exitosa novel·la de Mark Haddon. Segons els testimonis de la zona, durant el primer acte de l'obra part d'un dels pisos del teatre va començar a cruixir, però els espectadors creien que el soroll era part de l'espectacle.

"Primer creia que eren efectes especials però després el soroll va augmentar", explicava al diari britànic The Guardian Rachel Williams, una de les espectadores. "Vaig girar-me i vaig veure un núvol enorme de pols i runa que venia cap a nosaltres", deia Williams, que com altres espectadors va pensar en les imatges que van donar la volta al món després de l'11-S quan va veure moltes persones "atordides, desorientades i cobertes de pols".

"Quilos de formigó"

Un altre espectador, Khalil Anjarwalla, explicava al diari britànic que ell, la seva dona embarassada i els seus pares van aconseguir escapar del teatre després de veure com "quilos de formigó queien del sostre". Es desconeixen encara les raons de l'ensorrament i l'únic detall que donaven els afectats és que ahir a l'hora de l'accident plovia molt. Segons la policia i alguns espectadors, el primer que es va desprendre va ser alguna de les volutes que decoraven el sostre de la sala, cosa que va provocar la caiguda de les llums. Acte seguit, hauria caigut la barana de l'amfiteatre.

L'edifici és un dels teatres històrics de Londres. Va ser inaugurat el 1901, però l'han reformat posteriorment. L'exterior de l'Apollo -situat en una de les zones amb més moviment de Londres- va quedar col·lapsat pels 25 equips mèdics que s'hi van desplaçar en ambulàncies i en helicòpter. El cos de bombers de Londres va enviar-hi vuit camions i mig centenar d'homes.

Nick Harding, un dels bombers, explicava a The Guardian que "mai havia vist un accident igual" en tots els anys que portava dedicant-se a aquesta feina. "Els bombers han treballat en condicions molt difícils, han rescatat la gent i han assegurat la zona molt ràpidament", explicava a la cadena britànica. Equips especials d'emergència han garantit que ningú quedava entre la runa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF