Publicitat
Publicitat

Corea del Nord executa al tiet del líder per traïció

També ha estat acusat de portar un mode de vida capitalista i de vendre els recursos naturals baixos a Xina

El tiet del líder nord-coreà, Kim Jong Un, ha estat executat aquest dijous per traïció segons l'agència de noticies del país. Chang Song thaek ha estat executat poc després que es realitzés un judici militar especial, segons l'Agència de noticies de Pyonyang, KCNA.

Durant una assemblea política, Chang va ser expulsat per homes uniformats, després que fos denunciat públicament i rellevat dels seus càrrecs, segons unes imatges que va difondre el govern.

Chang, que era el segon en la línia de comandament, es va casar amb la germana de l'antic líder Kim Jong Il i duia més de quatre dècades vinculat al poder polític de Corea del Nord. Tot i que havia caigut en desgràcia política al 2004, precisament, quan va ascendir l'actual líder, li va oferir un alt càrrec militar al 2011, ja que sovint es considerava que havia estat el seu mentor. 

Chang ha estat acusat d'actes contrarevolucionaris, com intentar formar una facció rival dins del Partit dels Treballadors, de desafiar la gerència del partit, generar el caos en l'administració financera, vendre els recursos naturals a preus baixos per afavorir a Xina, a qui atorgava preferències en el sector miner, d'estar influenciat pel "mode de vida capitalista" i de mantenir un doble joc dins del partit, ja que "fingia defensar al partit i al líder, però mantenia unes aspiracions diferents". 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF