Internacional 18/08/2013

Continua la recerca de desenes de desapareguts en el naufragi de les Filipines

En la topada del vaixell mercant i el ferri, que duia 830 persones a bord, han mort 34 persones i calculen que n'hi ha 85 de desaparegudes

Efe
2 min

BangkokEls serveis d'emergència han reprès aquest matí la recerca de desenes de desapareguts en el naufragi d'un ferri de passatgers a les Filipines, encara que cada vegada amb menys esperances de trobar més supervivents.

El transbordador "MV Saint Thomas Aquinas" trigar pocs minuts a enfonsar després de patir una col·lisió divendres a la nit amb el vaixell de càrrega "MV Sulpicio Express" a prop d'un quilòmetre de distància de la localitat de Talisay, a la província de Cebú.

Dos dies després de l'accident, la Guàrdia Costanera de les Filipines ha elevat a 34 el nombre de morts a causa del naufragi del "MV St Thomas Aquinas", mentre que calculen que hi ha 85 persones desaparegudes, ha informat el canal de televisió ABS-CBN.

"Hi ha la possibilitat que hi hagi supervivents entre aquells que fossin arrossegats pel mar. Estem realitzant una recerca aèria per a aquests casos", va dir Albert del Rosario, director del Consell Nacional de Gestió i Prevenció de Desastres.

"És difícil especular (la culpa de l'accident) perquè ambdues parts s'acusaran mútuament. Així que hem d'esperar als resultats de l'investigació. Però basant-nos en la informació preliminar, va ser el mercant el qual va xocar amb la part posterior del ferri", ha assenyalat Del Rosario a una emissora de ràdio local.

Segons el centre de desastres, van ser rescatades 629 persones del naufragi, tot i que la xifra pot variar ja que hi va haver pescadors que van portar supervivents al port sense informar les autoritats.

Els bussos busquen cadàvers de passatgers que hagin pogut quedar atrapats en el transbordador enfonsat a uns 36 metres de profunditat, així com frenar la fuita de combustible que ja ha arribat a la costa de Cebu.

En el "Thomas Aquinas", de 40 anys d'antiguitat i amb capacitat per a més de 900 places, viatjaven unes 830 persones, entre les que hi havia més de 700 passatgers, inclosos dones i nens, i 116 membres de la tripulació.

El vaixell de càrrega, que sortia del port de Talisay i es dirigia a la província de Davao, va patir danys en el casc, encara que no es va enfonsar i els seus 38 tripulants no van resultar ferits.

stats