Colau insisteix a Pedro Sánchez que alliberi l''Open Arms'

Després de la crítica del Papa, l'alcaldessa ha enviat un missatge al president espanyol

Després que el papa Frances es referís ahir, durant una entrevista al programa 'Salvados', a la retenció del vaixell 'Open Arms' com una "injustícia molt gran", l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reprès el tema i aquest matí ha enviat un missatge telefònic al president espanyol, Perdo Sánchez, perquè el deixi salpar. "Li he demanat que escolti la demanda perquè l''Open Arms' pugui tornar a salvar vides", ha explicat l'alcaldessa, que ha remarcat que aquesta és la funció del vaixell i que és el que haurien d'estar fent els estats europeus.

Colau ha assegurat que ha demanat a Sánchez que posi fi al "segrest inhumà" de l'embarcació, que està bloquejada des de mitjans del mes de gener. El govern espanyol li va denegar el permís per tornar al Mediterrani. 

El govern de Pedro Sánchez bloqueja l’‘Open Arms’

Colau també s'ha referit a les paraules del Papa criticant les concertines de la tanca de Melilla i assegurant que són una mostra de fins on pot descendir la humanitat, i ha assegurat que comparteix la preocupació amb el pontífex. "Causen un patiment innecessari", ha assegurat l'alcaldessa.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF