Internacional 27/08/2013

Londres i París, disposats a castigar militarment l'ús d'armes químiques a Síria

El 'premier' britànic creu que una intervenció aliada contra Al-Assad hauria de ser "legal i proporcionada", mentre que el president francès vol una "resposta adequada" que castigui el règim sirià

Ara
1 min

BarcelonaEl Regne Unit i França es preparen per a una possible intervenció aliada contra el règim de Baixar al-Assad. El president François Hollande ha assegurat que París "està disposada a castigar aquells que han pres la decisió d'atacar innocents" amb armes químiques. Hollande es reunirà, aquest dimecres, amb el Consell de Defensa per decidir "la resposta més adequada" contra el règim sirià.

Per la seva banda, el primer ministre britànic, David Cameron, ha assegurat a la cadena BBC que qualsevol intervenció aliada en el conflicte sirià ha de ser "legal i proporcionada". El líder 'tory' ha precisat que "encara no han pres la decisió" i que, en qualsevol cas, el fòrum per fer-ho és el Parlament britànic, que es reunirà d'urgència dijous per debatre si dóna suport a una intervenció militar contra les forces de Baixar al-Assad. El govern britànic ja ha revelat aquest dimarts que té a punt els plans "de contingència" per si es posa en marxa la intervenció.

stats