Internacional 11/08/2013

El Bundesbank preveu un nou rescat de Grècia després de les eleccions alemanyes

El Banc central alemany assegura que serà necessari un nou programa de rescat els primers mesos del 2014 com a molt tard

Efe
1 min

BerlínEl setmanari 'Der Spiegel' cita aquest diumenge una frase, continguda en un document intern del Bundesbank, on es pot llegir que "els europeus han d'aprovar a principis del 2014, com sigui, un nou paquet de crèdits a Grècia".

El document, que sembla estar dirigit al ministeri alemany de Finances i al Fons Monetari Internacional (FMI), critica que l'actual revisió per part de la 'troica' es deu a "pressions polítiques".

El Bundesbank no arriba a insinuar que es tracti d'una iniciativa directament forçada pel govern alemany per evitar que la qüestió enteli la campanya electoral, però considera infundat l'"optimisme" de creure que no serà necessari. Els riscos d'un programa de rescat són "extraordinàriament alts", cita el setmanari, mentre persisteixen "dubtes notables" sobre la capacitat del govern d'Atenes d'arribar a implementar unes reformes que el Bundesbank considera "imprescindibles".

Fins ara, Grècia ha rebut ajudes per una suma de 200.000 milions d'euros, apunta el setmanari, l'última partida de les quals, de 5.700 milions, es va transferir al juliol.

stats