Publicitat
Publicitat

"Sorry for Brussels": la solidaritat d'un nen refugiat a Idomeni

La fotografia, en què es veu l'infant sostenent un cartell enmig d'un grup de persones assegudes al terra, ha donat la volta al món

La crisi dels refugiats està deixant imatges per a la història. Desenes d'instantànies han retratat la crua realitat de la situació dels refugiats, des de la contínua arribada d'embarcacions fins als campaments improvisats a prop de les fronteres, on milers de persones es troben atrapades en condicions insalubres.

Aquesta vegada, un nen refugiat n'és el protagonista. Poc després dels atemptats de Brussel·les, ha començat a córrer per les xarxes una imatge en què un nen del camp d'Idomeni, a prop de la frontera entre Grècia i Macedònia, mostrava un cartell en què es podia llegir –en un anglès precari que ha generat dubtes sobre el significat exacte de la frase– "Sorry for Bruselles", que es pot traduir com  "Perdó per Brussel·les" o bé com  "Ho sento per Brussel·les".

La imatge ha commogut la xarxa per la solidaritat del nen refugiat, que es troba atrapat, igual que milers de persones, esperant poder travessar la frontera i que sembla que temi una mala rebuda a la destinació a la qual espera arribar per un fet del qual no té cap culpa.

La fotografia, publicada per l'agència francesa Reuters, ha generat comentaris de sorpresa però també de denúncia i conscienciació sobre les males condicions en què es troben els infants al campament d'Idomeni.